Jordbruksminister Eskil Erlandsson på besök

2010 juni 7

Onsdagen 26 maj 2010 fick vingården celebert besök av Jordbruksminister Eskil Erlandsson och Politiskt sakkunnige Sofia Jöngren med delegation som besökte oss för att få veta mer om experimentvingården och vår målsättning med denna.

Efter Rundvandring i vingården och samtal om både teknikaliteter och förutsättningar för vinodling i Sverige så blev det till trekaffet härodlade produkter, dvs det vi åt var producerat och  föräldlat på plats.  Minihamburgare från grisarna som användes som markberedare, Vin tillverkat på plats (detta kan vi bjuda på då vi inte har någon juridisk verksamhet utan vinodlingen faller under hobbyodlingsbegreppet), samt ett jordgubbsvin tillverkat av en kollega,  äppeltårta med nykokta rabarber och citronäpplen från trädet bredvid kaffebordet. Grönsakerna hade vi fått från Sutip Austad i Stora Höga.

Ministern förhörde sig även om vingårdens andra produkter, Vi odlar röd delikatessminipotatis (max 10 mm/5 gram vinterpotatis), fläderbärsjuice, äppeljuice (Melon/Citronäpplen) och kryddor som levereras till restaurang El Bulli i Spanien

Kommentarer är avstängda.